Systemkonsult inom IBM Power i systems sökes till Iptor (Linköping)

Iptor växer genom nya kunder och söker nu en erfaren systemkonsult med erfarenhet av IBM Power i systems som vill se till att Iptors kunder har välfungerade system. Du arbetar självständigt i din roll som infrastrukturkonsult men är samtidigt en del av driftgruppen bestående av ca 10 personer. Hos Iptor får du arbeta med IBMs senaste teknik!

Om Iptor

Iptor är en av Europas ledande systemintegratörer med stark lokal närvaro. Iptor erbjuder kompletta IT-lösningar med kundens verksamhet i fokus. För att göra detta kombinerar Iptor kunskap, teknik och tjänster. För att få den bästa tekniken på marknaden är Iptor partner med alla stora leverantörer, Microsoft, VMware, IBM och även andra. För att leverera en lösning som ert företag behöver och/eller är en utmaning för er använder Iptor den stora erfarenhet och kunskap vi har i kombination med vårt förstklassiga tjänstepaket. Vi har byggt upp en teknikkunskap som går hand i hand med dessa systemlösningar. Vi har skaffat oss dom certifieringar som numera behövs i denna komplexa IT värld.

I denna rekrytering samarbetar vi med Centric Professionals AB. För mer information kontakta rekryteringskonsult Mikael Fjellström 073-415 93 70 mikael.fjellstrom@centric.eu

Arbetsbeskrivning

Som konsult tekniker ansvarar du för framtagning av tekniska lösningar samt implementering av densamma antingen hos kund eller i IPTOR’s Cloud miljö. När du inte är ute hos kund jobbar du från kontoret i Linköping (Mjärdevi). Du ska bland annat:

– Upprätthålla den tekniska kunskapen inom utpekade områden.
– Hjälpa kollegor i projekt där din expertis behövs.
– Bredda de personliga tekniska färdigheterna inom ramen för företagets verksamhet.
– Delta i pre-sale aktiviteter med tekniska lösningsförslag.
– Implementera tekniska infrastruktur lösningar.
– Skapa och upprätthålla teknisk dokumentation.
– Arbeta med slutanvändare under implementations projekt och problem lösning.
– Delta och vid behov leda tekniska projekt.
– Göra tekniska analyser för att säkerställa att leveransen uppnår överenskomna mål och tekniska specifikationer.
– Jobba mot uppsatta mål och säkerställa att de nås eller överträffas.

Utbildning/Erfarenhet

Vi tror att du har ca fem års erfarenhet (eller mer) av att ha arbetat som infrastruktur konsult.

Krav på erfarenhet

– IBM iSeries
– IBM Power Platform
– IBM Virtualisering
– Extern SAN Storage

Meriterande erfarenhet

– Projektledning
– Erfarenhet av säkerhet och brandväggar (främst HP och Checkpoint)
– Erfarenhet av ITIL

Som person är du framförallt noggrann, analytisk och har en stor portion vilja att lösa de problem som uppstår hos Iptors kunder. Du ska vara lösningsorienterad och brinna för tillsammans med befintliga kunder göra nya banbrytande tekniska lösningar. Som del av ett litet teknisk gäng är det bra om du precis som oss värdesätter sociala förmågor och trivsel på kontoret.

Den här tjänsten är placerad i Linköping men den innebär resor några gånger i månaden (främst inom norden). Vi ser gärna att du har körkort för bil. Du måste kunna kommunicera obehindrat på svenska och engelska, ytterligare språkkunskaper kan vara en fördel.

Iptor ERBJUDER

Iptor erbjuder en trygg arbetsplats med bra sammanhållning och en vi-känsla där vi har anställda som jobbat länge. Här finns möjlighet till utveckling genom utbildning mm.

Urval

Vi arbetar löpande med urval så skicka gärna in din ansökan redan idag!